Около 45 000 души се събраха на „Сантяго Бернабеу“, за да приветстват новото попълнение на Реал Мадрид Хамес Родригес, който бе представен официално.

Около 10 000 от тях бяха негови сънародници от Колумбия, които направиха атмосферата по време на церемонията наистина забележителна, след като развяваха бели и жълти фланелки. Посланикът на южноамериканската страна също присъства.

„Много съм  щастлив, че съм тук. Една мечта стана реалност. Очаквам да преживея много хубави моменти и да спечеля много титли с отбора“ заяви голмайсторът на световното първенство, който получи фланелката с номер 10.

„Ние винаги искаме нови успехи. Миналия сезон бе страхотен, но сега мислим само как да се подобрим и да продължим да се развиваме. На това ни научи Алфредо ди Стефано, който промени историята ни и се превърна в легенда, идвайки при нас от Колумбия през 1953-а“.

„Много съм щастлив, че мога да приветствам друг футболист от тази страна, който се превърна в сензация на световното първенство в Бразилия, като стана голмайстор и отбеляза най-красивия гол на турнира. Хамес, ти изпълни мечтата си и Колумбия ще продължи да мечтае заедно с теб“ заяви президентът на столичани Флорентино Перес.