Гарет Бейл е сигурен, че новият сезон ще бъде много по-добър за него в сравнение с предишния, който му бе дебютен на „Сантяго Бернабеу“.

Въпреки че не блестеше кой знае колко, уелсецът направи много добра дебютна кампания и бе в основата на двата трофея, които Реал Мадрид спечели, след като отбеляза фантастичен победен гол на финала за Кралската купа срещу Барселона, а в битката за трофея от Шампионската лига реализира попадението за 2:1 срещу Атлетико.

„Миналата година ми бе трудно, тъй като на практика не проведох нормална подготовка през лятото. Освен това идвайки в нов тим винаги е тежко. Вече обаче се чувствам много добре, защото повечето от момчетата говорят английски и те ми помогнаха да свикна бързо“ заяви той.

„Вярвам, че ми предстои много по-силен сезон, който отново ще бъде успешен за нас. Фантастично е, че имаме възможност да спечелим 6 трофея и ще се опитаме да го направим, макар че знаем, че няма да бъде лесно. Както винаги обаче ще се стремим да победим във всяка надпревара, в която участваме“ добави Бейл.

„Още в началото ни предстои мач за Суперкупата на Европа, който ще се играе в Кардиф и това ще направи двубоя много специален за мен. Не мисля, че напрежението ще бъде различно от друг път, защото тук винаги се играе за победи и ние сме крайно амбицирани да вземем всичко, което можем. Притежаваме страхотен дух и това ще ни помогне“ изтъкна още играчът, според когото испанската лига е №1 в света.

"Това е най-вълнуващото първенство. Най-добрите играчи са тук и Барселона и Реал винаги се борят за всяко отличие. В Англия лигата е страхотна, но Испания привлича топ-футболистите" каза Бейл, който е доволен от привличането на Хамес Родригес.

"Той е отлично попълнение. Показа на какво е способен на световното първенство и се надяваме, че ще демонстрира същата игра и за нас. Мениджърът ще реши по какъв начин да играем, но ние знаем, че всеки трябва да е на високо ниво, за да има шанс да бъде в състава".