Рекордната покупка на Барселона Луис Суарес ще може да направи дебюта си за каталунците на „Сантяго Бернабеу” срещу големия съперник Реал Мадрид, определи тегленият жребий за първенството днес. 

Ситуацията обаче е много интересна, защото първото дерби е насрочено да се изиграе в уикенда 25-26 октомви 2014, точно когато изтича наказанието на уругваеца. Ако двубоят е в събота, 25 октомври, Суарес няма да може да играе, ако обаче мачът е в неделя той ще бъде на линия. 

Абикновено часовете и програмата за кръга в Примера дивисион се определят 2-3 седмици по-рано. Според медиите обаче тъй като същата седмица има мачове от Шампионската лига, е по-вероятно  двубоят да се състои в неделя, така че Суарес ще бъде на линия. 

Вторият мач между двата състава ще се състои на 21 или 22 март 2015-а. Още в третия кръг обаче предстои мадридското дерби Реал – Атлетико, а Дюшекчиите ще играят с Барселона на „Камп Ноу” в 18-ия кръга, като ще приемат съперника си в предпоследния уикенд за сезона. 

Иначе фаворитите ще имат леки съперници за старта на кампанията. Реал и Барса ще бъдат домакини съответно на новака Кордоба и Елче, а шампионите от Атлетико ще гостуват на Райо Валекано. 

Дербито от първия кръг е Севиля – Валенсия, а останалите двубои са Ейбар – Реал Сосиедад, Селта – Хетафе, Леванте – Виляреал, Малага – Атлетик Билбао, Алмерия – Еспаньол и Гранада – Депортиво. Двубоите са на 23, 24 и 25 август. Първенството завършва на 24 май 2015-а.