Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти обяви, че няма проблеми с вратарския пост. Италианецът даде първата си пресконференция преди новия сезон в САЩ.

Както е известно има много спекулации около тази позиция в отбора, след като се очаква да бъде взет Кейлор Навас, което пък поставя под въпрос бъдещето на Икер Касияс и Диего Лопес. Както винаги обаче Карлето запазва спокойствие.

„Кейлор Навас досега не е станал играч на Реал. Имаме трима вратари и ще видим какво ще се случи. Икер започва да тренира и бих казал, че нямам проблеми с вратарите. Миналата година много неща се изписаха в пресата, но те не дойдоха от мен. Имам време да реша кой ще бъде на вратата“ заяви Анчелоти, който коментира и новите попълнения Тони Кроос и Хамес Родригес.

„Дотук клубът работи отлично и привлякохме двама силни футболисти, които без съмнение ще ни направят по-силни и ще засилят конкуренцията вътре в отбора. Дали очаквам още нови играчи? Не очаквам нищо, но зная, че клубът продължава да работи в стремежа да се подобрим“ добави той.

Относно Анхел Ди Мария, който е спряган за трансфер в ПСЖ, треньорът каза: „Той е наш футболист, който ще се присъедини към тима в началото на другия месец. Ясно е, че с идването на Кроос и Хамес конкуренцията се увеличава, но това е хубаво. Сезонът е дълъг и през миналия се видя, че в края имахме някои здравословни проблеми“.

Наставникът сподели и очакванията си за новата кампания. „Спечелването на Десетата бе много важно през пролетта, защото се затвори един цикъл. Ние обаче искаме да печелим още отличия, да играем по-добре и очакваме сезона с нетърпение“.