Една идилия, която така и не придобива конкретни измерения. Откакто Радамел Фалкао напусна Атлетико М преди една година, за да се премести в Монако, твърденията, че Реал се интересува от него, непрекъснато се засилваха.

Но към днешна дата трансферът така и не бе осъществен, макар че босът на Кралския клуб Флорентино Перес е очарован от тарана. Причината е във високата цена на колумбийския реализатор и сложните преговори с Монако, които изглежда са влезли в задънена улица. Да не говорим за мнението на треньора на белите Карло Анчелоти, който твърди, че няма нужда от още един нападател.

Наистина ли в Реал няма място за Фалкао?

Мората напусна и Карим Бензема остана единственият чист нападател в състава на Анчелоти. За клуб като Реал това може да се смята за сериозен минус, но от друга страна в ръководството на мадридчани изглежда нямат нищо против този факт.

През миналия сезон французинът вкара 24 гола в официални мачове и остана усещането, че той най-после успя да обори съмненията относно това, че е достоен да бъде титуляр в клуб като Реал. Едва ли има човек, който днес би отрекъл, че той е ключов играч в този отбор на мадридчани.

Така, като се има предвид, че Кристиано Роналдо и Гарет Бейл имат запазени места на двата фланга, привличането на още един звезден нападател би принудило Анчелоти да промени системата на игра, която му донесе успех през миналия сезон.

Вярно е, че наличието на втори чист нападател в състава би помогнало на Реал при непредвидени ситуации, например ако Бензема се контузи. От друга страна обаче Анчелоти предпочита варианта с "фалшива деветка". Така Карлето ще даде шанс на Иско, който с привличането на Хамес Родригес сякаш се озова в девета глуха.

До момента схемата без чист нападател не носи резултат в контролите и до края на трансферния прозорец не настъпи промяна, ръководството може да пожертва Иско или Ди Мария, за да привлече Фалкао.

Колумбиецът на практика е гаранция за голове. В четири от последните си пет сезона той наниза над 30 попадения, като само през миналия не успя да го направи, след като се контузи тежко. Именно травмата му обаче превръща привличането му в Реал би било доста рисковано начинание. Още повече, че той е на 28 години.

Общо взето усещането е, че влакът, който можеше да закара Фалкао на "Бернабеу", вече е заминал. И все пак, капризите на съдбата, прищевките на трансферния пазар и необходимостта могат да помогнат на колумбиеца въпреки всичко да сложи белия екип.

"Евроспорт"