Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти поздрави Манчестър Юнайтед с "фантастичното" решение да наеме Луис ван Гаал за мениджър. Холандецът, който е работил в клубове като Аякс, Барселона и Байерн, до момента има една Шампионска лига и седем национални титли в кариерата си.

"Ван Гаал е много добър и изключително опитен треньор", заяви Анчелоти. "Той ще се справи фантастично в Манчестър Юнайтед. Представянето му с Холандия на световното първенство беше отлично. Той няма какво повече да учи в занаята."

"Важното е футболистите да му се доверят и да приемат без резерви системата му. Трудно е да се каже колко време ще му трябва, за да подобри играта на Юнайтед. Най-важното е, че той има ясна идея за това как иска да играе отборът му. Мисля, че Юнайтед удари джакпота с Ван Гаал", поясни италианският специалист.

"Напускането на сър Алекс Фъргюсън постави тежка задача за Манчестър Юнайтед, но клубът успя да обнови отбора и да привлече добри играчи това лято. Този процес никога не е лесен. Но конкуренцията във Висшата лига е голяма и няма да им е лесно отново да станат шампиони още в първата година на Ван Гаал", добави Анчелоти.

Реал на Анчелоти излиза срещу манчестърци днес и той подчерта, че подобен сблъсък никога не може да бъде приеман за обикновен "приятелски" мач.

"Не може да има приятелски мач срещу Манчестър Юнайтед", коментира италианецът, който навремето бе начело на Челси. "Играем срещу фантастичен отбор и искаме да покажем на какво сме способни, защото това е последният мач от американското ни турне. Искаме да го приключим с позитивни емоции, преди да се върнем в Европа, за да се готвим за Суперкупата."