Часове, след като преминаването на Кейлор Навас от Леванте в Реал Мадрид бе обявено официално, в обратната посока потегли вратар на Кралския клуб.

Хесус Фернандес, който бе трети страж на шампиона на Европа, се договори с тима от Валенсия и подписа договор за 2 сезона с него, като в контракта има опция да бъде удължен с още една кампания.

Испанските медии твърдят, че операцията няма нищо общо с преминаването на костариканския национален вратар на „Сантяго Бернабеу“, като от няколко дни са водени преговори между клубовете.

„ФК Реал Мадрид иска да изкаже благодарността си на Хесус Фернандес за неговата отдаденост и професионализъм през всичките му години в отбора и му желае късмет в новия етап от кариерата му“ се казва в официалното съобщение на Реал.

26-годишният футболист е част от Кралския клуб от 2010-а година като игра предимно за втория отбор на столичани. Той записа две участия за първия тим на белите – в последния кръг от сезон 2010-11 при 8:1 над Алмерия, както и в последния двубой от 2012-13 при успеха с 4:2 над Осасуна.