Въпреки равенството с Атлетико Карло Анчелоти остана доволен от играта на Реал в първия мач за Суперкупата на Испания. 

Белите доминираха през повечето време и имаха добри положения, но стигнаха само до 1:1 и това ги задължава да търсят триумф на терена на съперника в петък. 

„Атлетико има леко предимство, защото сега ние трябва да вкараме на „Калдерон” и от тази гледна точка те са фаворити. Ако обаче ние повторим представянето си от днес, ще спечелим трофея” заяви Анчелоти. 

„Контролирахме мача с тримата футболисти в средата на терена и съм доволен от играта ни. Не бяхме изненадани от подхода на съперника, защото те и миналия сезон играеха много затворено и с голяма агресия” добави той, като отказа да обвинява съдията, който подмина игра с ръка на Марио Суарес. 

„Абсолютно ясно е, че игра с ръка имаше, но няма смисъл да коментираме това. Все пак мачът бе труден за ръководене. При техния гол Касияс нямаше какво да направи, защото не покрихме близката греда. Вече съм решил кой ще бъде титулярен вратар, но няма да го кажа” каза още Анчелоти. 

„Ди Мария игра силно и това не ме изненадва, защото той винаги го прави. Той е наш играч и при определянето на състава ще го имам предвид”.