Тони Кроос призна, че обстановката в Реал Мадрид е много по-различна от тази в Байерн и дисциплината не е чак толкова строга.

Германският национал дойде това лято на "Сантяго Бернабеу" с трансфер за около 25 милиона евро и бързо се превърна в ключов футболист. Той започна като титуляр във всичките официални мачове досега, независимо дали Чаби Алонсо е на разположение или не.

"Манталитетът тук в Мадрид е различен от този в Байерн", коментира Кроос пред Шпортбилд.

"Когато тренировката започваше в 10.30 в Байерн, всички бяха готови да излязат в 10.30. Тук нещата са малко по-различни. Но свикнах доста бързо. Всичко е малко по-спокойно и отпуснато".

"За кратко обмислях да наема преводач в Мадрид, но не ми харесваше идеята някой да е постоянно около мен. Мога да се оправя като използвам английски. И Сами Кедира ми помогна много с някои дребни неща в началото. Той ми бе от голяма полза".

Същевременно Кроос е категоричен, че не усеща никакво напрежение, въпреки голямата промяна и това, че е в светлината на прожекторите.

"Никога не ставам нервен. Просто не е в характера ми. Уверен съм в собствените си качества, защото знам, че мога да дам най-доброто от себе си, когато дойдат най-важните мачове".

"Освен това, когато нещата не вървят, знам че това е просто една игра. Това ме прави спокоен и отпуснат. Но очевидно оставам и фокусиран върху играта, защото за мен има значение как играем".