Реал Мадрид обмисля възможността да върне Алваро Негредо в отбора и дори вече е отправил запитване към Манчестър Сити, твърди Goal.com. 

Испанският тим търси централен нападател като алтернатива на Карим Бензема, който в момента е единственият на тази позиция на разположение на Карло Анчелоти. 

Негредо в момента лекува контузия и ще е извън игра най-малко още един месец, но би могъл да се окаже нелош вариант като алтернатива на французина. Столичани са хвърлили око и на Радамел Фалкао, но не е ясно дали ще успеят да го вземат. 

Цената на Негредо е около 20-25 милиона евро и Манчестър Сити може и да се съгласи да се раздели с него след само един сезон в отбора. Той се справи повече от добре, като вкара 23 гола в 48 мача за Гражданите, но не успя да се разпише в последните 4 месеца от кампанията. 

Евентуалното завръщане на Негредо на „Бернабеу” ще му даде възможност най-после да дебютира за Кралския клуб. Той бе част от Б-отбора на Реал в периода 2005-2007, а след това през 2009-а бе откупен от Алмерия, но веднага бе продаден на Севиля за 15 милиона. 

Конкурент на Реал за играча обаче е Валенсия и той би приел възможността да отиде на „Местая”, тъй като в града има негови роднини.