Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти прие спокойно загубата от Атлетико, но призна, че тимът му не е бил на необходимото ниво. 

Кралския клуб изостана в самото начало и след това не успя да постави съперника си под достатъчно сериозно напрежение, за да стигне поне до изравнителен гол. 

„Изгубихме контрол върху мача и в един момент започнахме да играем с прекалено дълги топки. Имахме нужда от повече владение на топката, което се получи само през първата част. След почивката допуснахме мачът да върви така, както Атлетико иска, те се защитаваха спокойно и смените, които направих също не помогнаха“ обясни Анчелоти. 

„Това бе краят на сезон 2013-14 и аз искам да благодаря на футболистите за положените усилия, защото постигнахме нещо важно и спечелихме 3 трофея. Отборът ни продължава да бъде много силен и ще се опитаме да се справим както през изминалата кампания. Сигурен съм, че ни очаква позитивен сезон, в който както винаги ще се опитаме да спечелим всеки един турнир, в който участваме“ добави той. 

„Роналдо не бе готов да изиграе 90 минути, затова реших да го пусна за второто полувреме, след като темпото на игра поспадна. Ди Мария не бе в групата по мое решение. Просто прецених, че нямаме нужда от него за този сблъсък. Хамес се справи страхотно през първата част. След това се поизмори и затова пуснах Иско“ каза още Анчелоти. 

„Дали имаме нужда от още един нападател? Не мисля. Доволен съм от Бензема и въпреки че ще има мачове, в които няма да успее да вкара, той винаги е полезен на отбора“ сподели италианецът по повод ситуацията в нападението на отбора.