Карло Анчелоти не изживя най-успешния си ден като треньор на "Висенте Калдерон". Той не успя да накара своя отбор да положи усилието, необходимо, когато се изправяш срещу този Атлетико, който изглежда непоколебим като скала.

Италианецът нямаше късмет и прояви инертност при смените. В отсъствието на Ди Мария Карлето трябва да открие формула, при която халфовата линия да не се разпада при първата смяна. Анчелоти трябва да се постарае да убеди футболистите си, че трябва да се раздават повече без топка. Не е достатъчно той само да поиска от Хамес да се старае повече в защита. Италианецът трябва да е способен да внуши на големите си звезди, че спринтовете в двете посоки, които правеше Ди Мария, сега трябва да бъдат разпределени между всичките му съотборници.

Благодарение на състава, с който разполага в Реал, Анчелоти ще печели около 90% от мачовете само по инерция. За останалите 10% е необходима комбинация от задружност и допълнително усилие, каквато в петък вечерта не видяхме на "Калдерон".

Ясно е, че спечелването на десетата КЕШ беше постижение с огромна тежест в историята на клуба, но в Реал изискванията са изключително високи и човек не може да си позволи да се разконцентрира. След двата мача с Атлетико, имам чувствата, че Анчелоти не започва сезона максимално съсредоточен…

Антонио Ромеро, в. "Ас"