Атлетико Мадрид взе сладък реванш срещу Реал Мадрид за загубата на финала на Шампионската Лига.

"Дюшекчиите" победиха с 1:0 на реванша на "Винсенте Калдерон" и спечелиха Суперкупата на Испания.

В първия мач тимът на Диего Симеоне стигна до равенство 1:1 след късен гол на Раул Гарсия. Сега пък голът падна още във втората минута, дело на Марио Манджукич.

Тимът на Карло Анчелоти изигра като цяло неубедителен мач и заслужено загуби.

Това е втора Суперкупа в историята на Атлетико и 7-ми трофей за тима от 2010-та година насам.



Мачът започна шокиращо за Реал, защото Атлетико поведе още във 2-та минута. Силно изритана топка от вратаря бе спечелена от Манджукич е полето на Реал, след това Раул Гарсия също с глава изведе нападателя на стрелкова възможност и той с остър удар преодоля Касияс.

Голът стъписа Белите и в първия четвърт час те не можеха да организират опасна атака.

Центриране пред вратата на Атлетико предизвика хаос, но Серхио Рамос не стигна топката, за да я засече. След центриране от корнер пък кълбото бе изчистено към Лука Модрич, който нанесе опасен удар от дистанция, но над вратата.

След центриране от фаул на Атлетико Миранда бе намерен зад защитата, но от трудна позиция засече неточно от възуха.

Реал натисна и Карвахал показа скорост в наказателното поле, но от аутлинията не можа да поднесе към съотборник. След това Гарет Бейл прекрасно изведе Хамес в наказателното поле, но той от странична позиция не можа да преодолее Моя.

Диего Симеоне бе много енергичен до тъча и в средата на полувремето съвсем се ядоса заради забавеното връщане на терена на Хуанфран. Заради прекалените си разправии със страничния рефер той получи червен картон.

Реал продължи да има инциативата, но Атлетико бе уплътнил максимално пространствата. В 35-та минута обаче Модрич даде точно центриране към Хамес в наказателното поле и той засече опасно с глава, но топката мина на половин метър покрай вратата.

Три минути по-късно сантиметри разделиха и Бейл от гола. Той получи пас от Хамес пред наказателното поле, с първото си докосване добре се освободи от съперник и след това нанесе остър удар, но покрай страничната врата.

При една от редките атаки на Атлетико Раул Гарсия пробва да изненада Касияс с коварен удар от 35 метра, но вратарят се хвърли и изби в корнер. След втори корнер отново Гарсия имаше отлична възможност, но от 5 метра засече с глава над напречната греда.

В последните секунди пък Хамес пробва фалцов удар от границата на наказателното поле, но прати топката застрашително близо покрай вратата.

На почивката Карло Анчелоти пусна в игра Кристиано Роналдо на мястото на Тони Кроос.

Второто полувреме започна по интересен начин, тъй като след центриране от фаул Раул Гарсия засече с прехвърлящ удар над Касияс, топката удари напречната греда и тупна пред голлинията. Вратарят показа рефлекс, за да избие под носа на връхлитащия Манджукич, но в този момент съдията свири за нарушение на Раул Гарсия срещу Коентрао при удара.

Малко след това Атлетико имаше опасна контраатака по крилото и Гризман поднесе в наказателното поле към Манджукич, но Карвахал направи решителна намеса и изби под носа му. Домакините продължиха да са по-активни след почивката и страховит удар на Раул Гарсия профуча на две педи покрай сглобката на гредите.

За Реал Роналдо получи пас по крилото и опита остро центриране за Бензема, но защитник се хвърли и с шпагат изчисти решително в корнер. След центриране от корнер Варан засече неточно с глава, а малко по-късно силен удар от дистанция на Роналдо попадна право в ръцете на Моя.

Атлетико се бе изтеглил в половината си, но след една наглед безопасна атака Коке нанесе удар от почти 30 метра и топката мина на сантиметри от напречната греда.

В 72-та минута грешка на Серхио Рамос доведе до чиста възможност за Гризман, но той стреля неточно на десетина метра от вратата. Постепенно мачът се разпокъса и головите положения пред двете врати изчезнаха.

В последната минута на мача Реал остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Лука Модрич,получен заради опасно влизане срещу съперник.

В даденото от съдията допълнително време косите на феновете на Атлетико със сигурност са се изправили, защото за малко да се стигне до повторение на финала на Шампионската Лига. Центриране в наказателното поле стигна до Серхио Рамос и той надскочи съперник пред вратата, но не можа да отклони достатъчно добре.

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 1:0

1:0 Манджукич 2

Атлетико: Моя, Хуанфран, Миранда, Годин, Сикейра, Габи, Тиаго, Коке, Раул Гарсия (90 Саул), Гризман (72 Раул Хименес), Манджукич (85 Кристиан Родригес)

Реал: Касияс, Карвахал, Рамос, Варан, Коентрао (70 Марсело), Чаби Алонсо, Кроос (46 Роналдо), Модрич, Хамес (65 Иско), Бейл, Бензема