Карим Бензема не успя да се разпише и в петък вечерта срещу Атлетико (Мадрид), с което головата му суша с екипа на Реал продължава.

Френският национал за последно се разписа за победата с 1:0 над Байерн (Мюнхен) в първия полуфинал от Шампионската лига, игран на "Сантяго Бернабеу".

Той не е помирисвал гол с бялата фланелка вече в осем официални мача, без да се броят летните контроли. Става дума за двете срещи с Атлетико, финала за Суперкупата на Европа със Севиля, полуфинала реванш с Байерн, финала на ШЛ и мачовете от Примера срещу Еспаньол, Валядолид и Валенсия.

Нещо повече: Бензема има само един гол за Реал в последните си 15 официални срещи, тъй като преди да накаже Байерн, той не бе вкарвал от 23 март, когато се разписа на два пъти във вратата на Барса на "Бернабеу" (3:4).

Все пак в този период Бензема се разписа на няколко пъти с фланелката на Франция, включително и три пъти на световното. Въпреки това той бе критикуван и за представянето си на мондиала, защото попаденията му бяха в двубоите от груповата фаза, докато срещу Нигерия и Германия в елиминациите мерникът му не беше точен.

Бензема е единствената "деветка" на разположение на Карло Анчелоти и до момента изглежда, че италианският треньор допусна сериозна грешка, като заяви, че не се нуждае от друг чист нападател.