Анчелоти потвърди на пресконференцията, че Ди Мария си тръгва, а Кедира остава.

Естествено. Ди Мария може да донесе на клуба един тлъст чек, за разлика от Кедира.

Кедира е добър футболист, огняр от средата на терена, но Ди Мария е нещо повече. Аржентинецът се включва в атаките, връща се в защита и освен това разкъсва противниковата защита.

Сега от Реал ще заявят, че той си тръгва по собствено желание. Истината е, че Ди Мария си тръгва, защото за неговото място клубът привлече Бейл, а когато аржентинецът се адаптира и заигра на друг пост, при това със същото усърдие и успех, доведоха Хамес. И му предложиха нов договор със заплащане като за единайсетия човек в отбора, а той смята, че е нещо повече.

Ди Мария е добър футболист, който имаше важна стратегическа стойност за Реал. Не бива да виним за напускането му Хамес Родригес, който е изключителен футболист.

Ако Ди Мария, звездата от финала, в който бе спечелена бленуваната десета КЕШ, си тръгва, то е защото този Реал е заченат от неоновите светлини, а не от футболната логика. Политиката на клуба е строго програмирана. Реал има достатъчно пари, за да събере Кристиано и Бейл и да увеличи заплатата на Бензема. За тях да; но няма средства, за да задържи Ди Мария, който не продава фланелки.

До не чак толкова отдавна проучванията показваха, че Реал на Моуриньо е "антииспански" и клубът реагира, като привлече Ияраменди и Иско за почти 70 млн. евро. Сега, когато Испания се провали на световното, испанците вече не са на мода и затова на тяхно място дойдоха Крос и Хамес, които блеснаха в Бразилия.

Дори клуб като Реал обаче не разполага с безкрайно много пари и затова Ди Мария трябваше да си тръгне. Анчелоти да се оправя.

И треньорът повдига вежди, свива рамене,губи от Атлетико. Идва ред на Кордоба. Ди Мария го няма, но той все ще се оправи някак. Все пак има на разположение достатъчно добри футболисти, а и вече разреши веднъж подобен ребус през миналия сезон.

Алфредо Реланьо, в. "Ас"