В понеделник вечерта се видя ясно: Анчелоти трябва да започне от нулата. Може би затова треньорът беше в лошо настроение и не го криеше.

Реал победи Кордоба с 2:0, но почти до самия край на мача, докато Кристиано не вкара втория гол, домакините не можеха да дишат спокойно. Нещо повече: през първия половин час на второто полувреме Кордоба имаше превъзходство. Гостите се разкрепостиха и играха спокойно и освободено, възползвайки се от свободните пространства, предоставени от мадридчани в средата на терена.

Анчелоти това вече го преживя през миналия сезон, когато в началото пускаше трима нападатели и Иско в стартовия състав и никой от тях не бързаше да се връща. Тогава италианецът пожертва Иско и преквалифицира Ди Мария. Сега Ди Мария го няма, а Хамес влезе в ролята на Иско.

Ясно е, че никой не е виновен за нищо и звездите на Реал са прекрасни футболисти, но е факт, че с трима нападатели и един халф, който е по-скоро съзидател, отколкото разрушител, белите трудно ще налучкат нужния баланс. Някой ще трябва да отпадне от единайсеторката.

Анчелоти все ще измисли нещо, след като преди година изненада всички с неочаквания си ход. А в понеделник Реал дойде на себе си едва след като Кедира смени Бензема. Французинът поне вкара гол след продължителната си голова суша и това беше новината на деня.

Алфредо Реланьо, в. „Ас“