Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти очаквано видя неточности в играта на отбора, въпреки че столичани стартираха с победа кампанията в Примера, надвивайки трудно Кордоба с 2:0. 

Карим Бензема и Кристиано Роналдо се разписаха за победителите, които обаче не бяха никак убедителни в представянето си. 

„Трябва да играем по-бързо. Все пак най-важното бе да започнем с победа и го направихме, макар че имахме затруднения. В крайна сметка всичко приключи добре за нас” заяви италианецът. 

„Контролирахме мача, като опитвахме да редуваме по-бавните действия с по-директен подход и атаки. Смятам, че като цяло бяхме балансирани, но зная добре, че не всичко може да бъде перфектно. В един момент може би се усети и умора в играта ни, тъй като от 12-и август играем на всеки 3 дни, а това не е лесно” добави той. 

„Бензема се справи много добре и съм доволен от него. Отново ще кажа, че винаги съм харесвал неговия принос дори и когато не бележи. Що се отнася до Кристиано той не е в оптимално състояние, което се отнася и за целия отбор. Вярно е, че поставяме Хамес малко по-назад от обичайната му позиция и му трябва време, за да свикне, но той има качествата да се справи добре” каза още Анчелоти.