Очакваният от всички транфер на Анхел ди Мария в Манчестър Юнайтед е вече факт. "Червените дяволи" официално обявиха привличането на крилото на Реал Мадрид.

Още в края на миналата седмица от лагера на мадридчани разкриха, че аржентинецът е подал молба за трансфер и се е сбогувал със съотборниците си. След това той бе сниман на летището в Манчестър и за всички бе ясно, че предстои той да премине в Юнайтед.

Медиите в Испания и Англия спекулираха относно евентуалната му цена, а сега доста нехарактерно от английския клуб официално обявиха точната стойност на трансфера.

Те ще платят 59.7 милиона лири на Реал Мадрид, което е рекорд за английски клуб. 26-годишният футболист пък ще подпише 5-годишен договор.

"Абсолютно възхитен съм да се присъединя към Манчестър Юнайтед", коментира Ди Мария пред официалния сайт на клуба.

"Изцяло се насладих на престоя си в Испания. Имаше много клубове, които се интересуваха от мен, но Юнайтед е единственият клуб, заради който бих напуснал Реал Мадрид".

"Луис ван Гаал е фантастичен треньор с доказан лист от успехи и аз съм впечатлен от визията и решителността на всички, за да върнем този отбор на върха, където принадлежи. Сега нямам търпение да започна".

Самият мениджър на Манчестър Юнайтед допълни:

"Анхел е полузащитник от световна класа, но преди всичко - той е отборен играч. Няма никакво съмнение относно изключителния му природен талант".

"Той е изключително бърз играч със силен ляв крак, който всява страх дори и в най-завършените защити. Неговата способност да дриблира и умението му да преодолява съперници са наслада за окото. Той е отлично попълнение за тима".