Парите все пак са имали сериозна роля за решението на Анхел ди Мария да напусне Реал Мадрид и да премине в Манчестър Юнайтед. Това станя ясно от изказвания на бащата на футболиста.

26-годишният аржентинец премина официално при "Червените дяволи" в началото на седмицата с рекорден за Англия трансфер на стойност 59.7 милиона лири. Това стана след като в петък треньорът на мадридчани Карло Анчелоти разкри, че футболистът е подал молба за трансфер.

След напускането си Ди Мария написа прощално писмо към феновете на Реал, в което настоява, че той не е искал да се маха и парите не са били от значение за него.  Сега обаче стана ясно, че в основата на нещата е спор около заплатата му.

"От Мадрид изобщо не му предложиха 6 милиона евро заплата. Крайната оферта бе за 5 милиона евро, което представлява увеличение с 1.5 милиона", коментира Мигел ди Мария пред "Ел Партидо де лас 12".

"Първите проблеми възникнаха по финансови причини. Той дойде в Мадрид за определена заплата и те я оставиха така. Анхел никога не е бил  ценен в Мадрид. Винаги е било сякаш не го искат в клуба. Изобщо не му показаха любов".

"Анхел се умори винаги да трябва да се доказва отново и отново. Той вече се е доказал. Мадрид загуби ключов играч, такъв, който може да направи разлика във всеки един момент".

"Сега той е щастлив в Манчестър и те се държат с него добре. Финансовата им оферта също така бе по-голяма от тази на Мадрид".