Новият играч на Байерн Мюнхен Чаби Алонсо обяви, че сам е взел решение да напусне Реал и да премине при баварците. 

Трансферът на халфа бе обявен официално, като подробности по него не бяха разкрити, но според информациите в испанските медии, той е на стойност 10 милиона евро. Самият играч пък ще получава по 5 милиона на сезон, като най-вероятно се е обвързал с германския шампион за две кампании. 

„Това бе най-трудното решение в живота ми и аз го взех напълно сам. Никой от клуба не е искал да си тръгна, но аз исках да бъда честен с отбора. Винаги съм бил уважаван и подкрепян тук. Сега обаче е време за раздяла” заяви Алонсо на специална пресконференция в Мадрид. 

„Интересът от Байерн бе отскоро – от около 2 седмици. Още след спечелването на Десетата обаче, реших, че сякаш започва нов цикъл за всички. Просто имам нужда от нова мотивация и от нови стимули. В същото време обаче исках след промяната да остана най-високо ниво и Байерн ми дава тази възможност” добави той. 

„Благодарен съм на Флорентино Перес и на цялото ръководство на Реал за всичко, което направиха за мен. Също така на тримата треньори, с които работех тук – Пелегрини, Моуриньо и Анчелоти, защото те ми помогнаха да се развия още. Разбира се благодаря и на своите колеги, защото без тях нямаше да постигна нищо. Не бих могъл да пропусна и феновете, защото от първия ден те ме накараха да се чувствам като у дома си. Напускам клуба, но никога няма да спра да бъда част от семейството на мадридистите” каза още развълнуваният Алонсо. 

„При Пеп Гуардиола ще продължа да се уча. Освен това Байерн е голям отбор, който ще продължи да се бори за всеки трофей. Не съм напуснал Реал, защото се страхувам, че ще играя по-малко. Кроос е страхотен играч и смятам, че заедно щяхме да за пишем доста минути в игра. Така или иначе халфовата линия на Мадрид е достатъчно солидна, така че липсата ми няма да се усети”.