Реал Сосиедад стигна до знаменит обрат и победи с 4:2 Реал Мадрид в мач от втория кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Аноета".

Мачът започна перфектно за столичани, които поведоха с два бързи гола на Серхио Рамос и Гарет Бейл. Въпреки че бяха без звездата си Кристиано Роналдо гостите имаха пълно преимущество и имаха още няколко възможности за гол, а Серхио Рамос удари греда от фаул.
 
В 35-та минута обаче Сосиедад върна един гол след центриране от корнер, дело на Иниго Мартинес, а малко преди почивката Сурутуса изравни след мощен удар с глава.

В средата на второто полувреме отново Сурутуса вкара победния трети гол, засичайки отблизо добър пас на Прието, а четвърт час преди края влезлият като резерва Карлос Вела сложи точка на спора с четвърти гол.

Така играещият с розови екипи Реал Мадрид записа първа загуба от Реал Сосиедад от 2004 година насам, като преди това имаше 5 победи и 2 равенства.


Реал Мадрид започна по-активно мача и след няколко атаки в 4-та минута се стигна до корнер. Тони Кроос центрира и Серхио Рамос с глава засече топката в мрежата.

Пет минути по-късно защитникът бе близо до втори гол. Марсело спечели пряк свободен удар пред наказателното поле на домакините и Рамос стреля чудесно над стената, но топката тресна напречната греда.

В 11-та минута обаче резултатът стана 2:0 за мадридчани. Модрич поднесе към Бейл пред наказателното поле, той се освободи с едно докосване от защитник и след това с бърз удар преди шпагата на друг бранител прати топката в мрежата.

Последваха още няколко опасни атаки за мадридчани. При една от тях Бензема получи пас в наказателното поле и тъй като бе блокиран от защитник поднесе хитро назад към Марсело, но той от трудна позиция стреля покрай гредата. До него на още по-добра позиция бе Хамес, но бразилецът не го видя.

Пет минути по-късно Иско проби по крилото и поднесе назад към Марсело, който нанесе по-добър и опасен удар в очертанията на вратата, но Субикарай направи страхотно спасяване с една ръка. След получилия се корнер Рамос отново надскочи всички и засече с глава, но топката разтърси мрежата от горната страна на гредата.

В 27-та минута Рамос действа решително пред собствената си врата. Центриране пред вратата на Касияс бе свалено с глава назад от Агирече и Гранеро стреля от упор пред вратата, но Рамос се хвърли на пътя на топката и спаси чист гол.

Реал Мадрид продължи да играе настойчиво. След преса на Тони Кроос германецът открадна топката от съперника пред наказателното поле и след това Бейл му поднесе на стрелкова позиция в наказателното поле, но Субикарай направи страхотно спасяване с крак.

Гостите имаха контрол над играта, но домакините се върнаха в мача от статично положение. След центриране от корнер Прието отклони с глава на първата греда и на втората Иниго Мартинес отблизо засече на празна мрежа.

В 41-та минута Сосиедад изравни резултата.  След центриране от лявото крило на Де ла Бея връхлитащият в наказателното поле Сурутуса засече мощно с глава и направи Касияс безпомощен. При ситуацията Марсело изпусна играча на Сосиедад.

В последните секунди на даденото от съдията 2-минутно продължение столичани пропуснаха чудесна възможност за гол. Пепе спечели фаул до тъча и след центрирането Серхио Рамос надскочи двама защитници и вратаря и с глава засече на сантиметри от гредата.

Несигурността пред вратата на мадридчани продължи и след почивката. Прието прати точно центриране в наказателното поле и Касияс отново не излезе добре за топката, Агирече стреля с глава, но уцели леко тялото на вратаря и топката се търкули на сантиметри от гредата.

В 55-та минута баските организираха хубава многоходова атака и Агирече получи подаване по земя около точката на дузпата, нанесе мигновен удар, но за късмет на гостите топката рикошира в Рамос и излезе в корнер.

В 65-та минута Реал Сосиедад стигна до пълен обрат. Влезлият като резерва бивш играч на белите Серхио Каналес по прекрасен начин изведе Прието по дясното крило, той навлезе покрай аутлинията и поднесе пред вратата, където връхлитащият Сурутуса отблизо засече в мрежата.

Столичани имаха възможност да отвърнат при контраатака с четирима на трима играчи, но накрая Бензема стреля право в тялото на защитник.

Мадричани опитваха да наложат натиск, но в 75-та минута получиха четвърти гол. След центриране от корнер топката не бе изчистена и пред вратата Карлос Вела я овладя и отблизо я заби в мрежата. Играчите на Мадрид бурно протестираха за игра с ръка, но дори и на повторенията бе трудно да се прецени дали мексиканецът играе с рамо или с горната част на бицепса си.

В 80-та минута статистиката показа и на какво се дължи предимството на домакините - те бяха избягали 99.7  километра общо срещу само 92.4 от гостите.

Пет минути преди края Мадрид можеше да върне един гол - след центриране от корнер Сами Кедира засече отблизо с глава, но топката профуча на сантиметри над гредата. В 89-та минута Хамес намери пролука за удар пред наказателното поле и стреля добре по земя, но Субикарай спаси.

В 91-та минута Бензема направи невероятен пропуск. Кедира свали с глава назад центриране пред вратата, Хамес се подхлъзна, но топката стигна до Бензема. Той овладя, завъртя се и стреля от само 5 метра разстояние, но уцели страничната греда.

Реал Сосиедад - Реал Мадрид 4:2

0:1 Рамос 5
0:2 Бейл 11
1:2 Иниго Мартинес 35
2:2 Сурутуса 41
3:2 Сурутуса 65
4:2 Вела 75

Реал Сосиедад: Субикарай, Салдуа, Елустондо, Иниго Мартинес, Де ла Бея, Бергара, Гранеро, Сурутуса, Прието, Чори Кастро (60 Каналес), Агирече (60 Вела)

Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело, Кроос, Модрич (73 Кедира), Иско, Хамес, Бейл, Бензема