Хавиер Ернандес изрази задоволството си от преминаването в Реал Мадрид, след като пристигна в тима под наем за сезона. 

„До носи този екип е мечта на всеки играч в света и всички знаят какво означава той. Щастлив и горд съм, че съм тук и желанието ми е да помогна на отбора да продължи да печели титли. Когато толкова голям клуб те поиска няма как да не си мотивиран” заяви нападателят пред медиите. 

„Искам да благодаря на Реал, че ми дава тази възможност. Ще направя най-доброто, на което съм способен, за да може тимът да се подобри. Ще се насладя на всяка една минута, която съм на терена” добави Чичарито. 

Интересно е, че за разлика от другите нови попълнения, които бяха представени пред хиляди фенове, този път вратите на „Бернабеу” останаха затворени за привърженици. Едно от обясненията е, че трансферът бе осъществен сравнително късно, но другото е, че от клуба са се притеснявали запалянковците да не изразят недоволството си от идването на играча. 

Ернандес  ще бъде на линия още за дербито срещу Атлетико на 13 септември, а освен това прие спокойно поражението от Реал Сосиедад: „Мачът бе лош, но трябва да го забравим и да мислим за следващия, който трябва да спечелим” каза още южноамериканецът.