Полузащитникът на Реал Мадрид Сами Кедира ще отсъства около месец и половина от игра, заради мускулна контузия в лявото бедро, обявиха от щаба на националния отбор на Германия. 

Според информациите футболистът ще почива 6 седмици, но има опасения, че периодът може да бъде и по-дълъг и той няма да играе 2 месеца. 

По-интересно е обаче това, че всъщност не е ясно кога е пострадал Кедира. От Реал Мадрид твърдят, че той е бил в отлично състояние по време на мача с Реал Сосиедад в неделя, в който игра и явно се е контузил по време на тренировка в родината си след това. 

От лагера на Германия обаче отхвърлят това и отчитат, че той е дошъл за подготвителния сбор на отбора усещайки болки, което означава, че проблемът е възникнал докато е бил в клубния си тим.  

На този етап от двете страни явно си прехвърлят отговорността, но така или иначе е сигурно, че Кедира ще отсъства най-малко до втората половина на октомври и ще пропусне доста срещи на Реал. 

Липсата му може да се окаже сериозен проблем за треньора Карло Анчелоти, който след напускането на Чаби Алонсо остава с Кроос и Модрич като титулярни вътрешни халфове, като ще трябва явно да разчита и на Ияраменди.