Атлетико Мадрид победи с 2:1 Реал Мадрид в столичното дерби от 3-я кръг на испанската Примера Дивисион, играно на стадион "Сантяго Бернабеу".

"Дюшекчиите" откриха резултата с гол на Тиаго в 10-та минута, когато той засече с глава центриране от корнер. Роналдо изравни в средата на частта от дузпа, която сам изработи.

До почивката Реал имаше преимущество, но два невероятни пропуска направи Карим Бензема. След почивката играта на домакините се разпадна и те не направиха нищо смислено, а в 77-та минута влезлият като резерва Арда Туран вкара победния гол с диагонален удар до гредата.

Така Атлетико за втори пореден път печели на този стадион за шампионата и за втори пореден път разочарова Реал, след като го победи и за Суперкупата на Испания.



Атлетико откри резултата при първото си положение за гол. В 10-та минута дюшекчиите спечелиха корнер. Центрирането бе към първата греда, където Тиаго надскочи Бензема и отблизо засече в мрежата на безпомощния Касияс.

Реал отвърна като веднага вдигна темпото. Роналдо се включи от дясно и изстреля снаряд, който обаче прати топката малко над вратата. След това португалецът центрира пред вратата и Хамес засече от въздуха, но след удар в земята топката тупна и мина над вратата. След центриране от корнер пък Бензема стреля леко с глава.

В средата на полувремето белите спечелиха пряк свободен удар на чудесна позиция пред наказателното поле. Изненадващо вместо Роналдо стреля Гарет Бейл и завъртя добре топката над стената, но Моя направи чудесно спасяване с една ръка.

В 25-та минута Реал Мадрид изравни от дузпа. Роналдо финтира на скорост Сикейра в наказателното поле, той протегна крак за топката и след като не я стигна закъсня да го прибере и спъна португалеца. Роналдо естествено застана зад бялата точка и не сбърка.

Роналдо бе много активен. При една перспективна атака той нанесе лош удар извън наказателното поле. В 33-та минута обаче създаде стопроцентово положение, като надбяга защитник и поднесе встрани за абсолютно непокрития Бензема, но французинът си поведе лошо топката и вратарят я улови под носа му.

Бензема продължи да получава шансове и стреля от границата на наказателното поле слабо покрай вратата. В 39-та минута Роналдо отлично се справи с двама души по крилото и центрира точно в наказателното поле, където Бензема надскочи защитник и отблизо засече остро с глава, но отново Моя направи брилянтно спасяване.

През второто полувреме Реал не можа да продължи активната си игра от края на първото полувреме, като очевидно Атлетико се бе организирал много добре отзад.  Показателен за безсилието на белите бе ударът от над 35 метра на Пепе, който макар и да бе силен, прати топката малко над вратата.

В игра за Атлетико влезе Арда Туран вместо Габи, докато за Реал се появиха Иско и Чичарито. Смяната на гостите обаче се оказа по-ефективна и турският национал бе много близо до гол, но след неговия силен удар топката профуча на сантиметри от гредата.

В 77-та минута обаче турският национал се разписа. Гризман проби по крилото и подаде на Хуанфран. Той центрира по земя в пеналта и след като Раул Гарсия пропусна топката между краката си, зад него Арда Туран с прецизен удар до гредата направи Касияс безпомощен.

Иско имаше възможност да върне Реал в мача, получавайки топката срещу само един защитник в пеналта, но не можа да го преодолее, а след това ударът рикошира и това помогна на Моя.

До края Реал така и не можа да стигне до голово положение. В 90-та минута пък Атлетико можеше да вкара трети гол, след като Пепе изпусна Гризман, но той от малък ъгъл не можа да уцели вратата.

 Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 1:2

0:1 Тиаго 10
1:1 Роналдо 25 дуз.
1:2 Арда Туран 77
Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа (77 Варан), Пепе, Рамос, Коентрао, Кроос, Модрич, Хамес, Бейл (72 Иско), Роналдо, Бензема (63 Чичарито)

Атлетико Мадрид: Моя, Сикейра, Годин, Миранда, Хуанфран, Тиаго, Габи (61 Арда Туран), Коке, Раул Гарсия, Раул Хименес (64 Гризман), Манджукич