Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти спира да коментира ситуацията с вратарския пост на тима, обяви самият той преди мача с Базел от Шампионската лига утре. 

След лошото началото на сезона и двете загуби в първите 3 мача от Примера част от феновете се обърнаха срещу Икер Касияс и го освиркаха при поражението от Атлетико в събота. Те искат вместо него вече да пази Кейлор Навас, но италианецът изобщо не се трогва. 

„За мен този въпрос е приключен и няма нужда да го прекратявам с думи. Аз обаче няма да подсилвам подобен дебат, при положение, че вътре в отбора той не съществува. Повече няма да говоря за вратарите този сезон” отсече Анчелоти, който все пак бе запитан за оссвиркванията по адрес на Касияс. 

„Той е достатъчно опитен играч и разбира ситуацията напълно ясно, така че аз ще се справя с този въпрос без никакви проблеми” добави той. Той сподели и очакванията както за мача с Базел, така и за целия сезон в Шампионската лига. 

„Феновете реагират на това, което се случва на терена. Ако играем добре, тогава няма да имаме проблеми и те ще ни подкрепят. Ако не се справяме обаче е нормално да са по-взискателни. Нашата цел е отново да бъдем на високо ниво в турнира и искаме да повторим това, което направихме миналия сезон. Този отбор не бих заменил за никой друг на света”. 

„Трябва да свикнем с новите футболисти, както и те да свикнат с нас, а за това е необходимо време. Вярно е, че имаме проблеми в защита при статични положения и работим, за да ги остраним. В същото време обаче имаме нужда от постоянство, така че отборът утре няма да бъде променян” каза още Анчелоти.