Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти остана доволен след убедителната победа над Базел с 5:1, с която тимът започна защитата на титлата си в Шампионската лига. 

Успехът намали донякъде и напрежението върху отбора след лошия старт на сезона в първенството, макар че отново се чуха и освирквания от част от феновете. 

„Не чувам освиркванията, а само скандиранията, тъй като искам да бъда позитивен. Нормално да имаше нервност заради загубата в дербито, но съм доволен от реакцията ни” заяви Анчелоти. 

„Подобрихме се и реагирахме както трябва, което ми допадна. Важно бе да започнем в надпреварата по такъв начин и всичко мина както трябва. Започнахме активно, пресирахме съперника и показахме амбиция. Вкарахме много голове, с които зарадвахме феновете си, а след почивката контролирахме мача добре” добави той. 

„Бензема игра много добре, както го прави обикновено. Не зная дали имаше нужда от този гол, но като цяло тримата футболисти в предни позиции се справиха отлично. Те имат свобода в нападение и това се вижда. Хамес пък действа на ниво в центъра заедно с Кроос и Модрич” каза още Анчелоти, който бе запитан и за следващия мач, който е с Лудогорец след 2 седмици. 

„Ние ще подходим със същата настройка и ще се опитаме да победим. Важно е да започнем добре, което е от голямо значение в първите два мача. Ще покажем уважение и ще се стремим към триумф”.