Карим Бензема не бележи много голове напоследък, но пък снощи влезе в историята на Реал Мадрид, след като реализира попадение №1000 за столичани в евротурнирите. 

Французинът вкара петия гол при триумфа над Базел с 5:1 на старта на Шампионската лига, след като се разписа с мощен удар с левия крак, при който топката рикошира и в напречната греда. 

От тези попадения 826 са в турнира на шампионите, 57 в надпреварата за КНК, 111 за Купата на УЕФА и 6 за Суперкупата на Европа. Зад Реал по попадения са големият съперник на отбора Барселона с 977 и Байерн Мюнхен, който е със 799. 

„Много съм доволен, но в крайна сметка най-важна е победата. Трябва да продължим да играем по същия начин както в този мач. Това бе първият ни двубой за сезона в Шампионската лига и бе важно да го спечелим, още повече, че бяхме и домакини. За мен бе важно да вкарам, но съм благодарен на съотборниците си за тяхната помощ” заяви Бензема. 

Това бе вторият му гол в 7 срещи във всички турнири от началото на кампанията, като в последните 18 двубоя той е намерил мрежата едва 3 пъти.