Кристиано Роналдо може и да не е в най-доброто си здравословно състояние от началото на сезона, но пък продължава да бележи. 

Снощи португалецът вкара дежурния си гол в Шампионската лига при победата над Базел и по този начин излезе на второ място във вечната класация, както по попадения в турнира, така и по голове във всички европейски надпревари. 

Общо той е намерил мрежите на съперниците 71 пъти във европейската си кариера, като надмина Филипо Индзаги и вече преследва лидера Раул Гонсалес, който е със 77. 

Най-добрият реализатор в историята на Реал Мадрид продължава да води и в подреждането по голове само в Шампионската лига, където има 71, но в тази класация Роналдо вече е много по-близо с 68. 

С попадението си във вратата на швейцарците Кристиано изпревари големия си конкурент Лео Меси, който е с 67, но разбира се аржентинецът може още тази вечер да си върне позицията, тъй като Барса играе с кипърския АПОЕЛ. 

Иначе от началото на кампанията сметката на Роналдо е съвсем прилична – 5 гола в 6 мача във всички състезания, като 2 пъти вкара в първенството, 2 пъти за Суперкупата на Европа и веднъж в Шампионската лига.