Френският защитник на Реал Мадрид Рафаел Варан удължи договора си с клуба до лятото на 2020-а година, обявиха столичани в официалния си сайт. 

По този бе сложен край на спекулациите за бъдещето на футболиста, според които той иска да напусне, тъй като не е доволен от това, че не играе редовно. 

„Много съм радостен, че ще продължа да играя тук. Чувствам се отлично и хората тук се отнасят към мен сякаш  съм юноша на клуба. Чест е да нося този екип и този контракт ми дава сигурност и възможност да продължа да се развивам. Дойдох тук на 18, но вече изминах дълъг път и научих много” заяви 21-годишният футболист. 

Варан бе купен за 10 милиона евро от Ланс през 2011-а, като спечели 5 трофея с тима. Той има на сметката си 74 мача и 4 гола, като заради здравословни проблеми не успя да бъде повече време на терена, но специалистите са на мнение, че притежава много сериозен потенциал. 

„Вярвам, че сезонът отново ще бъде успешен за нас и ще защитим триумфа си в Шампионската лига, а освен това ще спечелим и други купи. Разполагаме с фантастичен отбор, който може да постигне целите си. Имал съм и добри, и лоши моменти в клуба и вярвам, че в бъдеще ми предстоят повече добри моменти” добави още бранителят.