Реал Мадрид продължи наказателната си акция и разгроми с 8:2 като гост Депортиво  в мач от 4-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Риасор".

Белите показаха, че вече напълно са забравили двете поредни загуби от Сосиедад и Атлетико Мадрид и след като разромиха Базел с 5:1 през седмицата, сега бе още по-безжалостен срещу Ла Коруня.

Кристиано Роналдо откри резултата в самото начало с чудесен удар с глава, а малко след него Хамес вкара втори гол след изключително прецизен удар от дистанция. Отново Роналдо вкара трети гол на празна мрежа, след като вратарят излезе извън наказателното си поле, за да спре Бензема.

В началото на второто полувреме домакините върнаха един гол от леко пресилена дузпа, но Реал отново пое контрол с два бързи гола на Гарет Бейл. Роналдо оформи своя хеттрик след добра асистенция на Хамес, а домакините върнаха още един гол след точен удар с глава на резервата Точе.

В последните три минути обаче резервата на Реал Хавиер Ернандес успя да вкара първите си два гола с фланелката на новия си клуб. Впечатляващото бе, че и двата бяха с удари от далеч.



В 11-та минута Гарет Бейл центрира добре пред вратата и Роналдо успя да стреля с глава отблизо, но слабо и вратарят лесно спаси.

Пет минути по-късно уелсецът направи невероятен пропуск. Бензема му даде много тънък диагонален пас в коридор и го изведе непокрит на втората греда, но Бейл стреля в тялото на вратаря.

В 20-та минута Реал имаше атака с доста пространство пред себе си, но Роналдо реши да стреля от дистанция и бе неточен. При друга атака Арбелоа центрира полуниско и успоредно пред вратата, Лукс не успя да избие добре топката, но след това и Бейл се размина с топката на два метра от мрежата.

Реал обаче продължи да напада и в 28-та съвсем заслужено откри резултата. Арбелоа отново центрира в наказателното поле и макар от наглед безопасна позиция от 12 метра Роналдо надскочи категорично съперник и с много точен удар с глава матира Лукс.

Гостите продължиха да нападате и пред Карим Бензема се отвори пролука за удар пред наказателното поле, но вратарят спаси изстрела му.

В 32-та минута Депортиво стигна до първата си опасна атака. Куенка се сблъска с Хамес на границата на наказателното поле на Реал и след даден от съдията авантаж Фариня нанесе удар със завъртане от 12-13 метра, но покрай гредата.

Домакините се бяха активизирали леко, но много бързо бяха охладени със страхотен гол на Хамес Родригес. Бензема проби до аутлинията и поднесе назад към Хамес пред наказателното поле. Колумбиецът пое топката и с хирургически точен удар я прати точно при сглобката на гредите на далечния горен ъгъл на вратата.

Пет минути преди почивката домакините окончателно капитулираха след нелепа грешка, която доведе до трети гол. Бензема получи добро подаване и финтира излезелия много неразчетено далеч извън наказателното си поле Лукс. След сблъсъка между двамата Бензема бе съборен и това трябваше да е червен картон и фаул. Съдията обаче показа авантаж и Роналдо вкара отдалеч в празната мрежа. След това обаче реферът пожали Лукс и не му показа червен картон.

Пет минути след почивката съдията направи втори реверанс към Депортиво и даде спорна дузпа. След удар с глава на Куенка топката се удари в ръката на Серхио Рамос, но тя бе точно пред гърдите му и очевидно бе неволна, тъй като ударът бе от 1 метър. На всичкото отгоре реферът даде жълт картон на защитника. Зад бялата точка застана Медунханин и не сбърка.

Голът вдъхнови домакините и те натиснаха Реал. След центриране пред вратата Касияс изпусна топката и за миг имаше напрежение, но бе отсъдено нарушение срещу него. След това пък Фариня имаше възможност да стреля от границата на наказателното поле, но опита излишен финт и загуби топката. Малко след това Фариня стреля от 20 метра, но близо до Касияс и той улови сигурно топката.

В 66-та минута обаче Реал вкара четвърти гол и сложи точка на спора. Марсело пусна към Бейл в наказателното поле, който отправи удар със завъртане през краката на защитник. Лукс се хвърли и успя да отклони леко топката, но недостатъчно и след рикошет в страничната греда тя влезе в мрежата.

В игра за Реал влезе Иско на мястото на Модрич и веднага се отчете с асистенция. Той пусна в коридор за Бейл и уелсецът с безпощаден удар преодоля Лукс.

Гостите нямаха спиране. Хамес пресира остро Сидни в неговото поле и след колебание на защитника му отне топката. След това веднага обърна на непокрития  Роналдо и той с остър удар матира Лукс.

Само минута по-късно Депортива можеше да върне втори гол. Центриране пред вратата не бе пресечено от защитата на белите и влезлият като резерва Точе стреля само от три метра разстояние с глава, но не уцели вратата.

В 84-та минута обаче Точе вече бе прецизен и след като получи ново точно центриране пред вратата, засече неспасяемо с глава до страничната греда.

Реал обаче не бе казал последната си дума и три минути преди края Хавиер Ернандес вкара зашеметяващ дебютен гол с фланелката на Реал. Той получи подаване от Иско непокрит пред наказателното поле и без да се колебае с невероятен топовен удар прати топката под гредата.

Голът определено бе нехарактерен за стила на Чичарито, но явно му се услади. Така в даденото от съдията допълнително време той отново пробва силен удар от дистанция и след лек рикошет в защитник, топката прехвърли вратаря и влезе в мрежата.

Депортиво - Реал Мадрид 2:8

0:1 Роналдо 29
0:2 Хамес 36
0:3 Роналдо 41
1:3 Медунханин 51
1:4 Бейл 66
1:5 Бейл 74
1:6 Роналдо 78
2:6 Точе 84
2:7 Чичарито 87
2:8 Чичарито 93

Депортиво: Лукс, Лаурен, Диаките, Сидни, Луизиньо, Валентиньос, Хуанфран (46 Домингес), Фариня (74 Точе), Медунханин, Куенка, Пощига (46 Кавалейро)

Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа, Рамос, Варан, Марсело, Модрич (71 Иско), Кроос, Бейл (77 Ернандес), Хамес, Роналдо, Бензема (59 Ияраменди)