Икер Касияс ще остане резерва в утрешния мач на Реал Мадрид срещу Елче, твърдят столичните издания „Марка” и „АС”. 

Треньорът Карло Анчелоти обяви на днешната пресконференция, че ще направи ротации в състава и въпреки че за вратарската позиция не стана въпрос, слуховете са, че на поста ще има промяна и сред 11-те ще започне Кейлор Навас. 

Преди дни италианецът обяви, че няма да коментира ситуацията около вратарите, но сега е решил, че е хубаво да разполага с футболисти в достатъчно добра форма и затова ще даде шанс на изява на костариканския национал. 

Освен това Касияс отнесе някои критики за представянето си в първите мачове и това дава повод на наставника да даде възможност на ветерана да отдъхне и да се освободи от напрежението. 

Анчелоти вече е обявил пред състава, че ще предприеме политика на ротации и всеки от играчите рано или късно ще трябва да участва в нея. Като цяло специалистът е решил да залага предимно на Касияс, но в крайна сметка е преценил, че е добре да даде шанс и на Навас. 

„Кейлор се справя много добре и ние сме много доволни от него. Той е много качествен вратар, но за момента играе Икер” заяви наставникът миналия петък. Досега бившият вратар на Леванте още не е играл в официален мач за Реал.