С четири гола на Кристиано Роналдо Реал Мадрид спечели убедителна победа с 5:1 над Елче в мач от 5-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

В главно действащо лице обаче се превърна съдията със серия от доста спорни отсъждания. Той даде доста пресилена дузпа за Елче в самото начало за нарушение на Роналдо срещу Москера и Еду вкара от бялата точка.

Реал обаче бързо отговори с изравнителен гол с глава на Гарет Бейл, а малко след това съдията даде също толкова спорна дузпа за домакините. Този път Москера извърши много спорно нарушение срещу Марсело и Роналдо вкара дузпата.

Четири минути след този гол Роналдо вкара нов гол след страхотен удар с глава, а към края на мача оформи своя хеттрик от нова дузпа, този път вече правилно отсъдена. В самия край на мача португалецът вкара четвърти гол след асистенция на Гарет Бейл

Така тимът на Карло Анчелоти спечели трета поредна убедителна победа, като Роналдо вече има 10 гола в последните 5 мача.


Първата интересна ситуация бе пред вратата на Реал след като Коро бе изведен по лявото крило и преодоля последния в защита Карвахал. Защитникът го дръпна леко с ръка и го събори, но съдията му показа само жълт картон, тъй като позицията бе прекалено встрани и не се водеше непосредствена голова възможност. От прекия свободен удар Еду стреля в пролука през стената, но Навас спаси макар и с леко колебание.

Реал отвърна със слалом на Роналдо, който накрая чукна встрани пред наказателното поле за Тони Кроос и германецът нанесе топовен удар, но покрай вратата.

В 14-та минута обаче Елче като от нищото поведе в резултата след изключително дискусионна дузпа. Роналдо овладя на коляно в собственото си наказателно поле и понечи да изчисти със силен удар. Зад гърба му обаче изненадващо се появи Москера и чукна топката точно преди Роналдо да я изрита. Естествено, португалецът нямаше как да се спре и ритна играчът на Елче. След кратко колебание съдията посочи бялата точка и Еду вкара в мрежата.

Само две минути по-късно обаче реферът се смили над Реал. Елче организира опасна контра чрез Гари Родригес отляво. Точно на ъгъла на наказателното поле последният Марсело опита да го спре с шпагат, но не стигна топката. Макар да нямаше умисъл в действията на бразилеца, Гари Родригес се спъна в него. Гостите искаха нова дузпа и вероятно дори червен картон за защитника, но съдията правилно посочи фаул пред наказателното поле и леко милостиво показа само жълт картон на Марсело.

И това се оказа решително, защото в 20-та минута Реал изравни. Хамес центрира добре от дясното крило, Гарет Бейл изпревари защитник на първата греда и засече с глава. Ударът бе добър, но въпреки това вратарят можеше и да спре топката. Вместо това той я изпусна с върха на пръстите си зад голлинията.

Неадекватните отсъждания на съдията продължиха и той свири нарушение в атака на Марсело в наказателното поле за игра с ръка, макар очевидно топката да го удари в гърдите.

В 26-та минута той надмина себе си с нелепа дузпа за Реал. Марсело игра с топката в наказателното поле, като в същия момент това се опита да направи и Москера, като бразилецът го изпревари с миг и може би последва минимален контакт между бутонките на двамата. Никой не очакваше да последва нарушение, още повече, че Марсело бе на безопасна позиция с гръб към вратата на странична позиция. Съдията обаче успя да изненада дори играчите на Реал, като посочи бялата точка. Роналдо обаче не показа колебания и безапелационно вкара дузпата.

В 32-та минута обаче нямаше никакви съмнения относно редовността на следващия гол на Роналдо.  Португалецът получи чудесно центриране от Марсело и със страхотен удар с глава направи Ерера безпомощен.

Пет минути по-късно Кристиано бе близо до хеттрик след като стреля страхотно от фаул над стената, но Ерера макар и колебливо успя да боксира.

Реал бе започнал да се забавлява, а Роналдо бе превключил на вълна асистенции. При една ситуация той без егоизъм поднесе на Иско, но младокът стреля от удобна позиция в тялото на защитник. Атаката обаче продължи и Роналдо елегантно копна за Хамес на втората греда, колумбиецът пък поднесе на връхлитащия Кроос, но ударът на последния бе спасен блестящо от вратаря.

В самия край на полувремето Серхио Рамос стреля с глава след центриране от корнер, но макар и остър, ударът бе право в ръцете на вратаря.

В началото на второто полувреме Сисма се оказа на добра стрелкова позиция отдясно в наказателното поле, но диагоналният му удар мина малко над гредата.

В ответната атака Иско изведе Роналдо на още по-добра позиция близо до първата греда. Португалецът бе само на пет метра пред вратата и макар от малък ъгъл стреля опасно, но на сантиметри над гредата.

Гостите нямаха много опасни атаки, но след един силен удар от фаул от почти 30 метра топката рикошира коварно и излъга Навас, но за негов късмет мина на сантиметри покрай гредата.

Иско демонстрира страхотна техника и спечели фаул на линията на наказателното поле близо до аута. От там Кроос поднесе към Роналдо и той стреля силно от малък ъгъл, но Ману Ерера внимаваше и изби с крак. Иско продължи да демонстрира страхотна техника, но му убягваше финалния пас.

В игра за Реал се появи Чичарито и веднага получи добро подаване от Роналдо пред наказателното поле, но не се възползва. В 80-та минута Роналдо оформи своя хеттрик след нова дузпа. Макар да бе лека, този път тя бе безспорна. Португалецът влезе в наказателното поле и отзад загубилият равновесие Пашалич го застъпи за петата и го събори. Съдията правилно посочи бялата точка и Роналдо не сбърка.

Само три минути по-късно белите имаха много хубава атака, при която Бейл проби отдясно и центрира ниско към точката на дузпата, където Кроос от движение стреля, но уцели напречната греда.

Пет минути преди края Реал имаше много опасна контраатака, при която Гарет Бейл не подаде на Роналдо, но след рикошет топката дойде на тепсия около точката на дузпата за Чичарито. Изглеждаше, че той ще вкара лесен гол, но се подхлъзна точно в решителния момент и ритна високо в небесата.

Роналдо не се спираше и след точно центриране на втората греда отправи труден удар от въздуха с глава, но Ерера направи чудесно спасяване с крак.

В самия край на мача португалецът вкара и своя четвърти гол, след като бе изведен сам срещу вратаря с прекрасен пас от Гарет Бейл и спокойно го преодоля.


Реал Мадрид - Елче 5:1

0:1 Еду 15 дуз.
1:1 Бейл 20
2:1 Роналдо 28 дуз.
3:1 Роналдо 32
4:1 Роналдо 80 дуз.
5:1 Роналдо 92
 

Реал Мадрид: Навас, Марсело, Рамос (82 Начо), Варан, Карвахал (65 Арбелоа), Ияраменди, Кроос, Иско, Хамес (78 Чичарито), Бейл, Роналдо

Елче: Ерера, Сисма, Пелегрин, Ломбан, Еду Албакар, Москера, Адриан (67 Пашалич), Виктор, Гари Родригес (78 Кристиан Ерера), Коро (60 Фаир), Джонатас