Кристиано Роналдо показа, че наистина няма нужда от почивка и избухна с 4 гола при победата на Реал Мадрид над Елче с 5:1. 

По този начин той се изравни по голове в първенството с клубната легенда Карлос Сантиляна, като и двамата имат по 186. Повече попадения с бялата фланелка имат единствено Раул Гонсалес – 228 и Алфредо ди Стефано – 216. 

Освен това Роналдо достигна до десетата позиция в класацията на най-добрите реализатори в испанската лига, като пред него сега е Едмундо Суарес със 195. 

„Стана хубав мач. Започнахме лошо, но след това успяхме бързо да отговорим. Не е лесно да вкараш 4 гола и затова е нужно да имаш отбор, така че благодаря на своите съотборници за помощта им. Треньорът решава кой ще играе и аз съм доволен, че бях на терена. Мисля, че имаше дузпа за нас и реферът взе правилно решение” коментира португалецът след сблъсъка. 

Това бе третият път, в който той вкарва 4 гола в един двубой на Реал. Предишните случаи бяха при 6:1 над Сантандер през 2010-а и при 6:2 над Севиля през 2011. Общо попаденията му през кампанията са 12 в 8 мача, като 9 от тях са реализирани в 4 шампионатни срещи.