Странно или не се оказва, че Реал Мадрид вкарва повече голове без Карим Бензема в състава. Поне това показва статистиката. 

За последните 122 минути, в които французинът не е бил на терена, столичани са се разписали 10 пъти, което прави средно по попадение на всеки 12 минути. 

Срещу Депортиво той бе заменен половин час преди края и последваха 5 гола във вратата на галисийците, а срещу Елче изобщо не игра и тимът реализира още толкова. 

Дори ако се вземат показателите за целия сезон досега, разликата отново е сериозна. С Бензема попаденията идват средно на 45,5 минути, а без него на всеки 17. 

Треньорът Карло Анчелоти продължава да демонстрира доверие в Бензема, но може би е време Карим да получи малко повече почивка. Досега пред кампанията нападателят има общо 638 минути на терена, в които е вкарал 2 гола или средно по попадение на 319 минути или на повече от 5 часа игра. 

Очакванията са обаче срещу Виляреал през уикенда Бензема отново да бъде сред титулярите и феновете могат единствено да се надяват, че той най-после ще намери головото си докосване.