Лудогорец накара България да се гордее, след като цял мач игра като равностоен с европейският шампион Реал Мадрид.

Българският шампион записа нова красива загуба след като отстъпи с 1:2 като домакин на стадион "Васил Левски".

Мачът започна по мечтан начин за нас, след като Марселиньо откри още в 7-та минута, засичайки с глава центриране от корнер.

Реал можеше да изравни веднага от дузпа, но Влади Стоянов спаси удара на Кристиано Роналдо.

В средата на полувремето обаче гостите спечелиха втора дузпа и този път Роналдо не сгреши.

Последва равностойна игра, при която Реал имаше преимущество, но и Лудогорец направи няколко хубави контраатаки. Влади Стоянов пък показа страхотния си рефлекс.

През второто полувреме влезлият като резерва Карим Бензема вкара победното попадение след центриране на Марсело.

За Лудогорец освен разочарованието от пропуснатата възможност остана и горчивината от многото съдийски грешки. Все пак трябва да се признае, че при една от тях бе ощетен и Реал, тъй като редовен гол на Роналдо бе отменен.

 

 


 

Въпреки дежурните приказки на уважение към съперника Карло Анчелоти явно донякъде бе подценил Лудогорец и бе извършил един куп промени в състава си. Така рядък шанс да започнат като титуляри получиха Алваро Арбелоа, Хавиер Ияраменди, Иско и Чичарито.

И Реал сякаш наистина не бе фокусиран от самото начало, защото позволи на Лудогорец да започне вихрено. В 6-та минута домакините имаха много хубава атака, при която Марселиньо избяга от шпагата на Серхио Рамос и изведе Кайсара по крилото. Той му поднесе назад и Марселиньо стреля, но след лек рикошет в защитник топката мина покрай вратата.

От получилия се корнер обаче Лудогорец откри резултата. Центрирането бе изпълнено по заучен начин към първата греда, където Козмин Моци продължи с глава и на втората греда Марселиньо отблизо засече с глава в мрежата.

Едва след този гол Реал се посъбуди. Гостите имаха опасна атака в следващата минута, като Бейл намери Роналдо в наказателното поле, той му върна назад с петичка и уелсецът нанесе диагонален удар, но покрай вратата.

В 10-та минута мадридчани стигнаха и до дузпа. Чичарито изпревари Йордан Минев в наказателното поле и защитникът фаулира с шпагат отзад нападателя. Съдията посочи бялата точка и естествено Кристиано Роналдо се нагърби с изпълнението. Влади Стоянов обаче позна ъгъла и със страхотен рефлекс отрази удара му.

Малко по-късно Лудогорец можеше да си отдъхне, тъй като напълно редовен гол на Роналдо бе отменен поради несъществуваща засада. На повторението ясно се видя, че португалецът в най-лошия случай бе на една линия с последния защитник.

Българският шампион се бе прибрал в половината си и опитваше да използва всяка възможност за контраатаки. Макар да не можеше да стигне до чисти положения за гол по този начин, се получиха няколко корнера. При един такъв отново бе центрирано по заучен начин и този път Моци се оказа на втората греда, но топката дойде силна и от малък ъгъл той нямаше как да нанесе опасен удар.

В средата на полувремето Реал получи нова дузпа. Иско изведе Роналдо в наказателното поле, португалецът овладя пред Моци и го финтира. Последва контакт между колената на двамата и португалецът веднага падна на земята. Макар и минимално, нарушение имаше и съдията веднага побърза да посочи бялата точка. Този път Роналдо не сбърка и вкара с прецизен удар до гредата. И този път Стоянов позна ъгъла, но бе безпомощен.

Лудогорец обаче не се притесни и продължи да играе организирано и да използва всяка възможност за контраатака. При една такава Безяк изведе Мишо Александров отдясно, той навлезе в наказателното поле и нанесе диагонален удар. Касияс не можа да улови топката, но нямаше кой да направи добавка.

Чичарито показа техника и се освободи по крилото от двама защитника, но след това със свободно пространство пред себе си центрира неточно към Роналдо. Пет минути преди края мексиканецът бе близо до гол, след като Иско му поднесе топката в наказателното поле, но ударът мина на сантиметри от страничната греда.

Само две минути след почивката Роналдо впечатли всички, като финтира Кайсара в наказателното поле и въпреки твърдото му влизане не падна за дузпа, а след това от малък ъгъл нямаше как да преодолее Стоянов.

В 52-та минута българският вратар направи невероятно спасяване. След центриране от фаул на Марсело Гарет Бейл засече от непосредствена близост с глава, но Стоянов се хвърли и с една ръка изби от голлинията.

Три минути по-късно Ешпиньо накара Икер Касияс да показва рефлекса си с  топовен удар от 30 метра, който се насочи право към сглобката на гредите

В ответната атака Чичарито направи невероятен пропуск. След бърза контраатака с числено преимущество Роналдо изведе Иско в наказателното поле, той  поднесе към втората греда за мексиканеца, но той от два метра направи по-трудното и засече ужасно неточно.

Лудогорец имаше много добра възможност за контраатака, при която Безяк тичаше непокрит на върха на атаката, но подаването на Кайсара му дойде леко назад, забави го и защитник го неутрализира.

В 66-та минута Марселиньо нанесе чудесен прецизен удар от границата на наказателното поле, но Касияс се хвърли и със страхотно спасяване изби в корнер.

Все пак Реал бе по-активният отбор и имаше повечето положения. Роналдо получи копващо подаване пред вратата и можеше да стреля от воле. Вместо това той овладя и леко се забави, все пак стреля покрай Стоянов, но притичалият Минев изби от голлинията.

Карло Анчелоти явно се притесни и последователно пусна в игра звездите Карим Бензема, Тони Кроос и Хамес Родригес. И това даде резултат, тъй като французинът вкара победния гол в 77-та минута. Той получи центриране пред вратата от Марсело и с удар от воле вкара в мрежата.

Бензема бе много активен и малко по-късно получи от Роналдо и преодоля последния защитник, но бе загубил равновесие и падна точно преди да стреля. При друга атака той финтира защитник в наказателното поле и поднесе за връхлитащия Тони Кроос, но силният удар на германеца профуча над гредата.

В 83-та минута Лудогорец претендираше за дузпа, след като влезлият като резерва Мисиджан преодоля Ияраменди в наказателното поле и след единоборство между двамата падна. На повторенията обаче се видя, че съдията бе прав да не посочи бялата точка.


Лудогорец - Реал Мадрид 1:2

1:0 Марселиньо 7
1:1 Роналдо 25 дуз.
1:2 Бензема 77


Лудогорец: Стоянов, Кайсара, А. Александров, Моци, Минев, Ешпиньо (82 Анисе), Дяков, Михаил Александров (82 Мисиджан), Марселиньо (70 Вандерсон), Дани Абало, Безяк

Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа, Рамос, Варан, Марсело, Ияраменди, Модрич (73 Кроос), Иско (75 Хамес), Бейл, Роналдо, Чичарито (67 Бензема)