Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес празнува 4000 дни начело на Кралския клуб, отчита вестник „Марка”. 

Бизнесменът е във втория си период на „Сангяго Бернабеу”, след като първо ръководи клуба от лятото на 2000 до февруари 2006-а, а през юни 2009-а отново се завърна. 

Стартирал на 17 юли преди повече от 14 години, Перес превърна Реал в машина за пари, привличайки най-големите звезди в играта като Роналдо, Фиго, Зидан, Бекъм, Кристиано Роналдо, Кака, Карим Бензема и Хамес Родригес. На терена успехите може би са по-малко от очакваните, но въпреки това феновете са доволни. 

Досега Флорентино е дал невероятните 1 милиард и 148 милиона евро за играчи, като повечето от парите са инвестирани след повторното му идване в отбора – 727 милиона, докато в първия етап вложените средства са 421 милиона. 

По отношение на продажбите съотношението е подобно – получените средства са 510 милиона, от които 144 бяха през първия му период, а останалите 366 милиона през втория, като най-добри пари са получени от Анхел Ди Мария Месут Йозил, Гонсало Игуаин и Никола Анелка. 

Общо спечелените купи при него са 12, като интересното е, че те са по 6 във всеки от двата му периода. Това са 3 титли на Испания, 2 купи на Краля, 2 Шампионски лиги, 2 суперкупи на Испания, 2 суперкупи на Европа и 1 Междуконтинентална купа. 

9 пък са треньорите, които са водили отбора, като най-продължително на поста се задържаха Висенте дел Боске и Жозе Моуриньо – по 3 години. Останалите са Карлош Кейрош, Хосе Антонио Камачо, Мариано Гарсия Ремон, Вандерлей Люксембурго, Хуан Рамон Лопес Каро, Мануел Пелегрини и разбира се Карло Анчелоти.