Манчестър Юнайтед също ще се включи в борбата за халфа на Реал Мадрид Сами Кедира, пише в ексклузивен материал електронното издание Goal.com.

Както е известно, Кедира отказва да подпише нов договор с Реал Мадрид и е почти сигурно, че ще напусне "Сантяго Бернабеу" след края на сезона, когато изтече сегашният му контракт.

През лятото имаше засилени спекулации, че той ще премине в Арсенал. Макар това да не се случи, сега продължава да се смята, че "Артилеристите" са фаворит за привличането му.

Наскоро обаче в английските медии се появиха спекулации, че Челси и дори Ливърпул също се интересуват от  Кедира. И ако се вярва на Goal.com, кандидатите за 27-годишния футболист стават четири.

"Червените дяволи" дори обмислят да изпреварят конкуренцията, като направят оферта към Реал Мадрид още през януари. Те ще предложат 13 милиона евро за трансфера на Кедира.

Двата клуба са в добри бизнес отношения, като през годините Юнайтед продаде Дейвид Бекъм, Рууд ван Нистелрой и Кристиано Роналдо на мадридчани. Това лято пък в обратната посока замина Анхел ди Мария.

Тази сума трябва да задоволи Реал, който иначе е на път да изгуби футболиста без пари. Самият Кедира пък ще получи предложение за внушителните 255 000 евро седмична заплата, което със сигурност ще го накара да предпочете да премине на "Олд Трафорд".