Статичните положения се оказват ахилесовата пета на Реал Мадрид  досега през сезона и треньорът Карло Анчелоти ще трябва да се справи с проблема, който в противен случай може да донесе много неприятности на състава. 

Статистиката показва, че от получените общо 13 гола през кампанията, 5 са били след такива ситуации, което прави цели 38%. Срещу Лудогорец в сряда отборът също бе преодолян по такъв начин, когато българският тим  вкара след корнер в началото и след това трябваше да прави обрат. 

Испанските медии отчитат, че този проблем се е видял още през последния сезон на Жозе Моуриньо (2012-13), когато 26% от получените голове са били след статични ситуации – 18 от 70. През миналия сезон Анчелоти намали процента до 12 – 6 от 49, но сега положението пак изглежда притеснително. 

Смята се, че една от причините за влошените действия в дефанзивен план като цяло е раздялата с Чаби Алонсо и Анхел ди Мария, което е довело до загуба на баланс и съперниците доста по-лесно създават напрежение пред вратата на столичани, тъй като преминават по-леко средната зона на терена. 

Утре вечер Реал среща Атлетик Билбао, който със сигурност ще опита да създаде проблеми на тима от статични ситуации, след като през миналата кампания баските вкараха 11 от своите 73 гола по този начин.