Гарет Бейл може да пропусне гостуването на Реал Мадрид на „Анфийлд” в Шампионската лига поради контузия, разкри треньорът Карло Анчелоти. 

Уелсецът пропусна победата над Леванте с 5:0 заради проблем с бедрен мускул и може да бъде запазен за супердербито срещу Барселона следващата събота, тъй като двубоят с мърсисайдци не е чак толкова решаващ. 

„Той има проблем в бедрото. Не се чувстваше комфортно, така че предпочетох да не играе и да не рискуваме. Ще следим състоянието му, но причината за липсата не бяха ротациите” обясни Анчелоти, който успокои феновете, че всичко с Лука Модрич е наред, въпреки че излезе десетина минути преди края. 

Наставникът очаквано бе доволен от поредната убедителна победа, с която отборът закръгли на сметката си 30 попадения в шампионата, които са вкарани в последните 6 срещи, които бяха спечелени. 

„Намираме се в добра серия, но тези голове бяха заради нашата отдаденост, желание и концентрация. Доволен съм, защото преди дербито с Барса сме в добро състояние, както от психологическа, така и от физическа гледна точка. Всички са мотивирани и готови за битка. Напълно сме фокусирани и това е от огромно значение” изтъкна специалистът.