Реал Мадрид не се затрудни с Леванте и спечели убедителна победа с 4:0 като гост в мач от 8-я кръг на испанската Примера Дивисион.

С нови два гола се отчете звездата на белите Кристиано Роналдо. Той откри резултата  още в 13-та минута от дузпа, изработена от Хавиер Ернандес. Малко преди почивката самият мексиканец покачи на 2:0 след хубаво центриране на Хамес.

В 61-та минута Роналдо вкара трети гол след чудесен индивидуален пробив. В оставащите минути защитата на домакините съвсем рухна и можеше да получи още един куп голове.

Хамес се разписа със зрелищен гол в 66-та минута след асистенция на Тони Кроос, а към края Иско отбеляза пети гол.

 



Реал можеше да открие резултата още във втората минута, когато Роналдо бе изведен прекрасно от Лука Модрич зад защитата и излезе сам срещу вратаря, но стреля неточно.

Малко след това португалецът намери пролука пред наказателното поле и нанесе диагонален удар, но покрай вратата. Леванте отвърна с удар с глава на Касадесус, но неточен и  безопасен.

В 13-та минута Реал откри резултата от дузпа. Хавиер Ернандес бе изведен в наказателното поле и бе спънат с остър шпагат от Хуанфран. Въпреки бурните протести на защитника на повторението се видя, че нарушение има. Роналдо застана зад топката и вкара, макар вратарят да улови ъгъла.

Рубен Гарсия си пробва мерника от дистанция за Леванте, но прати топката покрай вратата. В средата на полувремето Марсело за малко да си вкара автогол с намеса още извън наказателното поле, но топката мина на сантиметри от гредата.

След центрирането от получилия се корнер Леванте за малко да изравни, тъй като Камараса засече от въздуха и Касияс се оказа безпомощен, но Лука Модрич изчисти от голлинията.

Леванте се бе активизирал и пренесе играта повече в половината на Реал. След преса на Рубен Начо загуби топката и играчът на Леванте навлезе в наказателното поле, но след това опита да спечели дузпа след минимално докосване с ръка на защитника и съдията замълча.

Лука Модрич получи пас назад от Роналдо и  нанесе опасен удар под напречната греда, но Мариньо изби в корнер.

В 38-та минута мадридчани вкараха втори гол. Центриране от корнер бе избито на пътя на Хамес и той центрира хубаво към втората греда, където Чичарито заби с глава топката в мрежата.

Мексиканецът можеше да вкара и втори гол, засичайки отблизо ниско центриране пред вратата, но бе неточен.

В 44-та минута Леванте можеше да върне един гол след като Карвахал изпусна Иван Лопес да пробие отляво на наказателното поле след което той поднесе към Гавилан, но неговият удар от десетина метра рикошира в защитник пред вратата и излезе в корнер.

След кратко колебание след почивката, Реал натисна Леванте. Първо Роналдо получи пас в наказателното поле и нанесе  бърз удар от въздуха под носа на защитник, но Мариньо направи добро спасяване.

След това Марсело бе изведен отляво в наказателното поле, но поднесе неточно към непокрития Роналдо. В следващата атака Иско нанесе хубав удар от границата на наказателното поле, който удари страничната греда.

В  61-та минута Реал направи резултата 3:0. Роналдо получи пас от Иско отляво, но все още имаше двама защитника пред себе си. Той обаче ги финтира последователно и озовал се сам срещу вратаря го простреля.

Мадридчани не се спряха и пет минути по-късно падна четвърти гол. Хамес получи копващо подаване зад защитата от Тони Кроос, спря си топката добре на гърди и с удар от въздуха опъна мрежата.

В 70-та минута Реал имаше нова хубава атака и Хамес подаде встрани в наказателното поле за Роналдо, той не се полакоми да стреля, а поднесе към точната на дузпата за Чичарито, но неговият удар бе блокиран.

Пет минути по-късно португалецът отново бе близо до асистенция. Той догони силна топка по крилото, фитнира защитник и поднесе към непокрития Модрич в наказателното поле. Ударът от упор на хърватина бе спасен от Мариньо, след което топката отново се върна към Модрич,но той не уцели празната мрежа, а засече в аут. Малко след това халфът получи ритник и се наложи да бъде сменен принудително от Медран.

Реал продължи да търси още голове и имаше опасна контраатака, но накрая Арбелоа даде лош пас към Роналдо.

В 82-та минута Иско направи резултата 5:0. При поредна контраатака той размени двойно подаване с Чичарито и от границата на наказателното поле с хубав удар намери горния десен ъгъл на вратата.

Влезлият като резерва Медран можеше да запише асистенция в самия край, но Чичарито не можа да улови извеждащото му подаване.

Леванте - Реал Мадрид 0:5

0:1 Роналдо 13 дуз.
0:2 Чичарито 38
0:3 Роналдо 61
0:4 Хамес 66
0:5 Иско 82

Леванте: Мариньо, Педро Лопес, Иван Лопес, Ектор Родас, Хуанфран,  Диоп, Камараса, Рубен Гарсия (75 Чуметра), Моралес, Гавилан, Касадесус (66 Барал)

Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Пепе, Начо, Марсело (73 Арбелоа), Кроос (68 Ияраменди), Модрич (79 Медран), Иско, Хамес, Роналдо, Чичарито