Гарет Бейл ще пропусне голямата седмица за Реал Мадрид на този етап от сезона, тъй като няма да играе в двубоите срещу Ливърпул и Барселона, твърдят столичните медии. 

Още в събота треньорът Карло Анчелоти обяви, че уелсецът, който не игра срещу Леванте, е под съмнение за сблъсъка с английския тим от Шампионската лига и сега се оказва, че той ще пропусне и най-големия двубой в испанския футбол. 

Бейл се завърна с мускулна контузия след двубоите на националния отбор и направените тестовено установиха, че проблемът е по-сериозен, като мадридските издания твърдят, че за да се възстанови ще са му необходими 2 седмици. 

Официалният сайт на Реал потвърждава получената травма, като не съобщава период на рехабилитация и твърди, че той зависи от начина, по който играчът ще се възстановява. Според вестниците обаче е сигурно, че той няма да играе в предстоящите два мача. 

Миналия сезон Бейл пропусна и двата двубоя срещу Барса от първенството, но пък вкара решаващия гол на финала за Кралската купа. При неговата липса се твърди, че Анчелоти може да заложи на схема 4-4-2 с Роналдо и Бензема в атака, а Иско и Хамес ще бъдат поставени на двата фланга.