Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти е сигурен, че Кристиано Роналдо няма да бъде повлиян от освиркванията на феновете, когато утре излезе на „Анфийлд” срещу Ливърпул. Той дори е убеден, че подобно отношение ще има всъщност обратен ефект. 

„Кристиано винаги е силно мотивиран. Ако обаче е посрещнат отрицателно, това го надъхва още повече. Той винаги иска да печели и този мач няма да направи изключение. Неговото отношение в него няма да бъде продиктувано само от това, че той е играл за големия съперник на Ливърпул – Манчестър Юнайтед” казва Анчелоти пред вестник „Сън”, който публикува третата част от интервюто с него. 

Италианецът признава, че отдавна е фен на Червените, най-вече заради невероятните им фенове. 

„Подкрепям ги още от 1984-а, когато с Рома загубихме от  тях с дузпи на финала за КЕШ. Те винаги са били клуб, който те кара да се вълнуваш. Феновете им пеят химна им по изключителен начин. Затова и ще изляза по-рано на терена, за да ги чуя. Наистина е нещо уникално”. 

„Спомням си финала от 2005. Водехме на почивката с 3:0, а по време на паузата 45 000 привърженици не Ливърпул не спряха да пеят „You’ll never walk alone”. За мен това бе шок, защото в Италия при подобна ситуация феновете беснеят, чупят и хвърлят камъни. Мисля, че това определено им помогна за обрата” казва Анчелоти, който обаче признава, че с идването в Мадрид се е сбъднала мечтата му. 

„Помня как в деня на представянето ми, се опитвах да сдържа сълзите си. Знаех, че това е най-големият клуб в света и от професионална гледна точка за мен бе истинско удоволствие, че получих възможност да ръководя този отбор”.