Гарет Бейл ще пропусне най-малко следващите 5 мача на Реал Мадрид заради мускулната си контузия, съобщават испанските медии. 

Уелсецът се завърна с проблем от мачовете на националния отбор и не игра срещу Леванте, като травмата се оказа по-сериозна, а и в тима не искат по никакъв начин да рискуват с усложняване на положението. 

Счита се, че минималният срок за възстановяване е 15 дни, така той няма да играе днес срещу Ливърпул, в събота срещу Барса, следващата седмица ще пропусне мачовете с Корнея за Кралската купа и Гранада от първенството, а няма да вземе участие и във втория двубой с Червените от Шампионската лига на 4 ноември. В най-добрия случай ще се върне за сблъсъка с Райо Валекано на 8 ноември. 

Бейл започна в отлично състояние сезона и записа 10 пълни мача за столичани, така че липсата му определено е неприятна, а и тя ще накара треньора Карло Анчелоти да обмисли промени в схемата на игра.  

В същото време в Реал се надяват, че Серхио Рамос ще бъде на линия за дербито с Барса. Защитникът лекува травма в прасеца и е извън терените от началото на месеца. Той няма да играе довечера срещу Ливърпул, но има шанс да се оправи за сблъсъка с каталунците в събота.