Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема продължава да се чувства отлично в мачовете от Шампионската лига, които играе. 

Снощи той се разписа на два пъти при успеха над Ливърпул с 3:0 и по този начин достигна границата от 40 попадения в надпреварата в кариерата си. 

12 от головете му са за Лион, които е вкарал в 19 срещи, а останалите 28 е реализирал с белия екип в 49 двубоя. Това прави само 68 мача или средно по 0,6 гола на двубой в турнира, като подобен коефициент той няма нито в Лига 1, нито в Примера. 

„В тези мачове винаги се старая много, а и изглежда, че явно имам повече късмет от обикновено. Момчетата се справиха страхотно, като особено в средата на терена Иско и Хамес действаха отлично” заяви нападателят. 

„По-добри сме от миналата година и сме много щастливи от двубоя, който изиграхме. Защитавахме се отлично, а контраатаките ни бяха великолепни. Сега ни предстои дербито с Барса, което със сигурност ще бъде трудно, но ние сме уверени в силите си” добави Бензема. 

Това бе 8-ият път, в който той вкарва два гола в един мач от Шампионската лига, като в 6 от тези случаи го направи за Реал, а другите два бяха за Лион. Общо през кампанията попадения му са 7 в 12 срещи, като в Европа има 4 гола в едва 3 двубоя.