Докато Кристиано Роналдо преследва постижението на Раул по голове в Шампионската лига, вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс постави нов рекорд в турнира. 

Стражът регистрира своята 85-та победа в Шампионската лига при успеха над Ливърпул на "Анфийлд", с 3:0. Касияс размина Шави Ернандес от Барселона по този показател, като разбира се халфът на Барса ще може да отговори на предизвикателството.

Свети Икер освен това се изравни с колегата си от Каталуния по мачове в турнира, като и двамата имат по 143. По този начин футболистът надмина по двубои Икер Касияс.  

„Честно казано когато през 99-а дебютирах срещу Олимпиакос не съм си представял, че ще стигна дотук. Доволен съм, защото изиграхме един завършен мач. Бяхме солидни и трябва да продължим по същия начин и победите няма да спрат. Имаме няколко варианти за игра, което определено ни прави още по-силни” заяви той. 

„Имаме 8 поредни победи и влизаме в Ел Класико в отлична форма, но това е различен мач. Все пак сме домакини и това е отлична възможност да намалим преднината на Барса. Кристиано се представя феноменално и е по-добър от Меси в момента” добави Касияс.