Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти изрази задоволството си от реакцията на своите футболисти в снощното Ел Класико.

Още по темата

 

"Не е лесно да играеш срещу Барселона. Ние се борихме здраво. Не видях превъзходство, но в решителните моменти ние имахме доста положения, когато те се опитваха отчаяно да изравнят", сподели Анчелоти.

"Успехът е важен, защото победихме страхотен отбор и постигнахме целта си, която беше да се доближим на точка зад Барселона в класирането."

"Много съм доволен от своите футболисти, защото те показаха по уникален начин отдаденост и професионализъм в работата. Могат да се концентрират, следват инструкциите ми и футболната ми философия."

"Трудно е да ги сравня с другите отбори, но определено това е много сериозен тим. Тези играчи знаят какво означава да работиш за Реал Мадрид и са готови да се жертват за отбора."

"Най-много ми хареса реакцията след гола на съперника. Ние не падахме духом и продължавахме да следваме плана си. Нещата проработиха. Харесаха ми много неща в нашия отбор. Играхме много добре, на високо темпо."

"През първото полувреме имахме достатъчно положения да спечелим мача. През втората част доминирахме, защото искахме победата толкова много. Намираме се в добра форма."

"Коефициентът на полезно действие на Иско беше фантастичен. За да победим Барселона по начина, по който го сторихме, всеки играч трябва да работи здраво."

"Трудно е да кажа кой е бил най-добър, защото всички играха на много високо ниво.Не беше лесно да се възстановим за два дни и половина след мача с Ливърпул. Можем да говорим за Иско, Роналдо, Хамес или Бензема. Но в момента Карим Бензема е в страхотна форма", добави Анчелоти.