Полузащитникът на Реал Мадрид Хамес Родригес заяви, че феновете не трябва да очакват от него да има същите постижения както суперзвездата на тима Кристиано Роналдо.

23-годишният футболист предизвика сензация на световното първенство в Бразилия и след идването си на "Сантяго Бернабеу" към него има големи очаквания.

От началото на сезона той се представя нелошо, но има едва 4 гола в 15 мача. Той обаче настоява, че не това е в основата на играта му.

"Знаех, че трябва да се адаптирам към Реал Мадрид. Но знаех също, че мога да подобря своята игра", коментира Хамес пред Кадена Сер.

"Аз обаче не съм голмайстор. Разбира се, обичам да вкарвам голове, но не съм Кристиано Роналдо, който вкарва по 60 гола на сезон".

"За мен Кристиано е най-добрият играч на света. Той е голова машина и истинска суперзвезда. Това, което изпъква обаче е какъв страхотен човек е той".

Същевременно Хамес коментира и друг играч, който доскоро бе на "Сантяго Бернабеу" - Анхел ди Мария. Той напусна през лятото в посока Манчестър Юнайтед заради идването на колумбиеца. Така феновете автоматично сравняват представянето на Хамес с това на Ди Мария.

"Не усещам напрежение заради това. Анхел е страхотен играч и аз изпитвам голямо уважение към това, което той е постигнал тук. Но мисля, че аз също мога да постигна страхотни неща тук".

Накрая Родригес похвали и представянето на партньора си в полузащита Иско, който се представи отлично в отсъствието на Гарет Бейл.

"Всички играчи на Мадрид имат много качества, но този, който ме изненада най-много бе Иско. Наистина ми харесва стила му на игра".