Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти очаквано остана доволен от убедителната победа над Корнея за купата на Испания.

Столичани спечелиха с 4:1 като гост в мача, който бе изтеглен заради участието им на световното клубно първенство. През декември ще има реванш на Бернабеу, но той до голяма степен е безсмислен, което гарантира спокойствие и почивка на тима.

"Бяхме сериозни и изиграхме добър мач. Играчите могат да са доволни от себе си за показания страхотен спектакъл", коментира след мача Анчелоти.

"Корнея игра добре и заслужено вкара гол. Те работеха изключително добре, бяха организирани и се бориха здраво. Атмосферата бе отлична и имахме много фенове на стадиона, които викаха за нас".

"Иско е страхотен и е обичан от феновете. Той превключи на по-висока скорост, навсякъде по терена е и се наслаждава на най-добрата си форма, откакто е в Реал Мадрид. Надяваме се той да продължи със същия ритъм и същото отношение".

"Бензема е добре. Той нямаше проблеми с това да се възстанови от предишния мач и нямаше нужда от почивка. Всички в състава са добре, включително и тези, които не играят много като Кедира и Ияра. Хамес няма никакви проблеми. Бяхме планирали да му дадем 60 минути игра и той направи добър мач".

"Системата 4-4-2 я използваме редовно, когато нямаме притежание, за да се защитаваме добре. В този мач играхме добре и с топката. Обикновено, когато притежаваме топката използваме допълнителен човек отпред. Тази система ни позволява да пресираме по-добре, когато нямаме топката".

Накрая Анчелоти оттегли критиките си към Сеп Блатер. Преди няколко дни треньорът на Реал заяви, че е невъзможно да се затвори устата на Блатер и няма смисъл в думите му че Мануел Нойер заслужава Златната топка.

"Трябва поправя изказването си. Въпросът, който ми бе зададен, не бе много ясен. Той не каза, че Нойер трябва да спечели Златната топка за играч на годината,а Златната топка за най-добър играч на световното първенство. С това съм съгласен напълно".