Бурната радост на Марсело след гола му срещу Корнея предизвика неодобрение от страна на съперника.

Бразилецът влезе като резерва в мача за купата на Испания и вкара последния гол при победата с 4:1. След попадението той направи няколко салта в стил "Уго Санчес", след което изтича до резервната скамейка и се хвърли в Хамес Родригес.

Според домакините обаче това е ненужно парадиране и е липса на уважение към тях.

"Ние сме играчи от трета дивизия. Едва изкарваме някакви пари. И неговите салта оставят горчив вкус в устата", коментира след мача голмайстора на домакините Оскар Муньос пред вестник Марка.

"Трябва да запомниш къде си. Както и да е. След мача той ми каза, че просто е трябвало да го отпразнува. Чичарито пък ми обясни, че Марсело не вкарва често голове и затова го е направил".

В оправдание на бразилеца бе и факта, че непосредствено преди това той направи нелеп пропуск с несериозно отиграване и голът го реабилитира за издънката. Президентът на домакините Алехандро Талавера също омаловажи инцидента.

"Марсело е много жизнерадостен играч. Всички футболисти на съперника се държаха изключително добре".

Само преди няколко месеца друг играч на Реал отнесе много критики заради неуместна радост след гол. Това бе Кристиано Роналдо, който изрази бурно радостта си след гола от дузпа на финала на Шампионската Лига срещу Атлетико Мадрид. По ирония на съдбата, тогава резултатът също бе 4:1.