Легендата на Реал Мадрид Раул ще продължи футболната си кариера, след като подписа договор с американския Ню Йорк Космос.

"Ню Йорк Космос днес обявява, че бившият капитан на националния отбор на Испания Раул Гонсалес Бланко подписа многогодишен договор, за да участва с клуба в първенството през 2015-та година, при условие на успешно преминат медицински преглед", се казва в изявление на Ню Йорк Космос.

В добавка към това Раул ще заеме ролята на технически съветник, а когато реши да се оттегли от активна футболна дейност, той ще стане треньор на академията на отбора.

"Всеки в света на футбола знае името Космос и историята на футболистите, които са играли за клуба преди това", коментира самият Раул за бившия отбор на Пеле.

"Те помогнаха да се наложи футбола в Америка и съм горд да последвам стъпките им. Вярвам във визията на този клуб и съм развълнуван да съм част от него".

Само преди ден 37-годишният Раул отпразнува 20-годишен юбилей от началото на професионалната си кариера. Той прекара 16 сезона в Реал Мадрид, където записа 741 мача и вкара 323 гола. След това той игра 2 сезона в Шалке и катарския Ал Сад, където освен това бе футболен посланик и популяризира кампанията за домакинството на Мондиал 2022.